Bøgda jeg bor i.

Jeg er ikke særlig flink til å ta ta livsviktige valg. Hadde jeg vært med i en skrekkfilm ville jeg vært den første til å melde meg frivillig til å gå alene. Står jeg ved et veiskilt går jeg som regel den tornete stien med alle varulvene på. Som dere skjønner er jeg ikke alltid like tilregnelig, noe som medførte at jeg gikk mot strømmen og flyttet FRA byen TIL bygda. Det er ikke noe poeng i å spørre hvorfor. Utilregnelig i gjerningsøyeblikket, I guess. Jeg flyttet hit altså for å studere. Politikk tilogmed. Realitycheck: Man flytter ikke ut på landet for å studere politikk. Rett og slett. Her begrenser det seg nemlig til hvorvidt Ali på hjørnet burde få selge grønnsakene sine i fred, eller om Lars Monsen fortjener en statue i gågata. Monsen er nemlig byens stolthet, selvom han ikke egenltig er herfra. Men det kan man ikke si høyt, for da blir man steinet. Det går rykter om at han holder til i et tre i parken, men dette er ubekreftet. Skulle kanskje tro at bygda fikk litt økte inntekter pga. O'store Monsen, men den eneste skatten Lars betaler er bamsemoms. Høhø. Dermed forblir dette en bygd kjent for sin høye andel av narkotikamisbrukere og skattesnyltere. For all del, vi har da en politistasjon, men de er mer opptatt av å organisere parader for Lars Monsen.

Nei, NÅ er jeg negativ nå. Det er det forsåvidt bare å bli vant til, men jeg kan for deres welbeing prøve å finne et positivt aspekt med det å bo her på bøgda. Jeg sier bøgda fordi de har dialekt her. JEG er av den oppfatning at det har jeg og, nemlig urbanoslosk, men det er jeg blitt nedstemt på. Det jeg kan være enig i er at de har en mye tykkere dialekt enn meg. Har dere sett videoen av Ølløv jenta? Hun er ikke alene. Se for dere torturen av å være omgitt av denne dialekten, UTEN å kunne gjøre narr. I butikken: "hvor mye blir det?" "Ølløv". Kniiiiz. På skolen: "Det står på side ølløv". Kniiiiz. Men nei, nå sporer jeg av igjen, jeg skulle jo finne noe POSITIVT! Vanskeligere sagt enn gjort, I tell you. Noen ville nevnt at det er en veldig sporty by. Jeg sier NOEN, ikke JEG. Jeg er jo som nevnt tidligere litt lat av meg. Jeg ser for meg at dette er historien fra da jeg ble unnfanget:

Sædcellene spurtet mot målet, de kunne se det der i det fjerne. Mållinjen. Mekka. Egget. I ledelsen lå Berit. Hun lo av "konkurransen". Ingen av de andre kunne måle seg mot hennes muskler. Hun trengte ikke bruke noe særlig med energi en gang, hvis noen små strevere nærmet seg i svingen bare poket hun lett borti de med halen sin, og borte var de. Hah, piece of cake tenkte Berit. Men bak lurte Solfrid.. Solfrid kunne shotte fostervann som ingen andre, og hun strålte av selvtillit. Planen var å suse forbi Berit på oppløpssiden. After all, tenkte Solfrid, dette handler om innspurten. Berit er sterk, men jeg er rask. Plutselig hørte de en liten pipestemme laaaangt der nede: "Hei, venta! Jeg har et KART." Berit og Solfrid bråstoppet. Kart? Wøtt? Men ok, de kunne kanskje komme frem først, men bare hvis de var på riktig vei! Hva hvis de tok en feil sving ved livmorhalsen? De så lurt på hverandre, og snudde seg mot den lille spinkle cellen som nå hadde kavet seg opp til dem. "Kart, sier du?" Heh. Berit flexet med musklene, og plutselig hadde hun snappet kartet ut av hendene (.. eh.. la oss for historiens skyld si at sædceller har hender) til den nyankommne. "HAHA!" ropte hun og stakk i vei med Solfrid i hælene. "Suckers", tenkte vår helt og fniste for seg selv. Hun hadde jo det RIKTIGE kartet, og kunne svømme i bedagelig tempo til mållinjen, hvor hun lå og sov og latet seg i ni hele måneder.

Altså: Jeg er til tider kløktig, kanskje tilogmed smart. Men muskler og utholdenhet vant jeg ikke i det genetiske lotteriet. Derfor ser jeg ikke på det som positivt at det er 1 sportsbutikk per 1000 innbyggere her. Jeg vil for eksempel gå så langt, i frykt for å bli anmeldt for blasfemi, og si at jeg HATER personen som oppfant rulleski. Han er sikkert herfra. Jeg vil ikke bli vekket på morgenen av "klakk, klakk, klakk". Rulleskimafiaen kommer. Hvis jeg en sjelden gang tar beina fatt, la meg utdype ordet sjelden her, og GÅR til skolen vil jeg ha meg frabedt å bli nedrent av snøkåte 17-åringer på rulleski. Jeg er glad i sport på TV. Det får være nok.

Forøvrig er det iskald her. I dag tippet skalaen 20 blå, og da går byen i dvale. INGENTING å finne på. Det er bare én ting været ikke kan gjøre noe med, og det er Lars Monsen.

12 kommentarer

Kjempe fin blogg !

Kommentere tilbake ?<3

marcus

23.nov.2010 kl.19:35

hei,kan du lage en header til meg`? bare bruk det bilde jeg har som header nå!

hjelpmegselv

23.nov.2010 kl.19:38

Jeg tipper Rena. I am close?

Artig innlegg :)

just me Henrikke<3

23.nov.2010 kl.22:17

kommentere tilbake? , fin blogg btw

irmelin

23.nov.2010 kl.22:51

sv: nei det har jeg ikke prøvd...

Prøver å få i meg mest mulig vitaminer og slikt, så jeg håper det hjelper. Kaffe hjelper ja, men ikke i lengden

SILJE GUSFRE

23.nov.2010 kl.23:15

Har du fått den blogglinken fra oslolosen eller no? Med tanke på: ''sa folk''?:-D Haha!

bloggsafolk

23.nov.2010 kl.23:44

SILJE GUSFRE: Stemmer det! "Akerselva, ei åre av snerk, akerselva, ei remse med verk,du renner som snør på ei kjake, du frakter jo møkk til ei kake,

og kaka er ocslos horemann, osclo jeg er glad i deg som bare faen."

Malin Staalesen Skjønhaug

24.nov.2010 kl.00:06

kjempe fin blogg :)

Linn

24.nov.2010 kl.11:45

Shit! -20 allerede? Nå lurer jeg fælt på hvor i landet du bor:p

Det blir vel gjerne sånn når semesterslutt nærmer seg og eksamen truer. Kjenner jeg er veldig klar for juleferie nå;p

Og takk for komplimentet;)

Synøve Jahr

24.nov.2010 kl.13:48

Herlig innlegg! :)

kuldegrader<3

Eli

13.des.2010 kl.23:04

Jeg tipper du bor på Lillehammer, som vel regnes som by og ikke bygd? Eller kanskje du har forvillet deg helt opp til Hafjell og Øyer..?

bloggsafolk

14.des.2010 kl.12:18

Eli: Hva fikk deg til den kanten av landet?

Skriv en ny kommentar

bloggsafolk

bloggsafolk

22, Oslo

Ambivalent eklektiker. Kontakt: bloggsafolk@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits
blog comments powered by Disqus