Til skrekk og advarsel.

I går kveld tok mine kjære samboere opp igjen suksessen med spyleken, og jeg satt alene på rommet og leste (les:prøvde å lese) til eksamen. Jeg satt krøllet opp i senga med en kopp te, Sokrates og Kant og hadde det i grunnen ikke så værst - forholdene tatt i betraktning. Dvs. helt til gutta på gangen bestemte seg for å ha vors. På en tirsdag. De trengte litt øl til å skylle munnen med, og fortsatte like så greit festen. Det kom etterhvert en del jenter over og, og HOLY CANNOLI som jenter skriker når de er fulle! Det er riktignok sinnsykt lytt her, men ikke nok til å høre alle ord når man snakker til hverandre med innestemme. Men hvis man HYLER, da hører jeg alt. Jeg tror jeg skal starte opp en støttegruppe for "oss som er for bruk av innestemme". Neida, skal ikke klage for mye, stort sett hørte jeg bare guttene brumle og jentene hvine. Og synge. Så mens stuebordet ble til en scene og alle jentene hoppet opp og ned og skrek

"I'm bringing sexy back!!"

satt jeg og funderte på hvem jeg kunne ringe til for å klage litt. Jeg følte meg litt kjip og alene, og var ikke engang klar over at sexy ever left. Hvem ringer man da? Mamma selvfølgelig. Jeg gledet meg til en dose sympati, men samtalen gikk ikke HELT som jeg hadde trodd.

"Hei Mamma! Vil du snakke li...."

"Kan ikke snakke nå! Er dekket av urin!"

"............................"

Klikk.

Urin. URIN!

Jeg har samboere som spyr i kryss og en mamma som er dekket av urin. Flott. I should be on Oprah.

Det hele hadde heldigvis en naturlig forklaring. Relativt sett. Samboerne har ingen forklaring, de er bare rare. Men mamma hadde ikke gått HELT av hengslene. Hun hadde som den gode samfunnsborger hun er bestemt seg for å reise kollektivt inn til sentrum. Kollektivt = trikk. Hun fant seg et sete, og satte seg godt til rette. Herlig å komme inn når det er så kalt ute. Herlig å kunne ta av seg den varme boblejakka og børste snøflakene ut av håret. IKKE spesielt herlig å kjenne at buksa plutselig er søkk våt, samtidig som du innser at det stinker urin. Lovely. Det var vel omtrent her hun la merke til at på tross av at trikken var stappfull var det ingen som hadde satt seg på akkurat DET firer-sete. Aah, det var DERFOR ja. Fordi noen har TISSET på setet. Got it. Hyggelig at folk gidder å ofre et sekund på å advare nyankommne da. Not. Norge ass.

Jeg ser det for meg. Mamma som spretter opp i forferdelse og avsky. Hun kom seg av på neste stopp, men passet på å si fra til de som kom på trikken (litt ekstra høyt for å vise de andre trikkefarerne at det GÅR ann å snakke til fremmede):

"Hei! Du der ja! ikke sett deg akkurat der, det setet er fullt av URIN ser du. Ha en god dag!"

Lurer på hva de trodde hun hadde drevet meg. Anyways, vi må videre i fortellingen. Hadde dette vært MEG ville jeg nok hoppet inn i en taxi og kjørt i 120 hjem. Men mamma er opptatt av å si fra når det er no gæli, så hun marsjerte inn på trafikanten:

"Unnskyld meg, unnskyld meg, kan jeg komme forbi deg i køen, jeg er nemlig dekket av en annen persons urin ser du."

Visstnok var personellet på Trafikanten "kjent med problemet". I Oslo er det faktisk et PROBLEM at noen setter seg ned og tisser på trikkesetene. Lovely. De dekket hvertfall renseriregningen, rett ska' værra rett, og taxi hjem. Og mamma, som ikke følte hun hadde delt denne historien med nok fremmede enda, hadde visstnok "en svært givende samtale om offentlig urinering" med taxisjåføren.

Så fikk hun da hvertfall noe ut av dagen.

21 kommentarer

Wendys

01.des.2010 kl.11:30

Nei så jævlig. Jeg hadde så grundig gjort nøyaktig det samme som din mor. Og btw, jeg også har blitt overrasket over hvor whiney jenter kan bli på fest. Og også hvordan frekvensnivået forandrer seg. Jeez.

zenazuza

01.des.2010 kl.11:42

Wow. Det mest positive med kollektivtrafikk er at det er mer miljøvennlig enn å kjøre selv, men jeg må si det dukker opp flere og flere faktorer som taler i mot all bruk av offentlig transport. Et VANLIG problem at seter i oslo urineres ned? Er dette noe som blir gjort av flere, eller finnes det en hovedurinør (?)? Oslo er så merkelig.

Linn

01.des.2010 kl.12:55

Så utrolig ekkelt! Hvem er det som er så syke at de tisser i trikkesetene liksom?:s

Camilla

01.des.2010 kl.17:24

ææh

Liv

01.des.2010 kl.17:32

Haha, æsj. Både fordi jeg hater spy, og tanken på det der trikkesetet..

- Makir

01.des.2010 kl.18:01

SÅ mange random people det finnes.. Fy! Å ja, det med jenter kan jeg skrive under på ass.. Fjortisser på fylla.. HErregud, hvor er hørselsvernet? Lol

johanne

01.des.2010 kl.18:04

Haha, tror dette var dagens høydepunkt! :) men synd på moren din da!

du skriver veldig bra, forresten :)

Eirin

01.des.2010 kl.18:13

Hahaha, åhh, du er en kjempe flink skribent :D:D Ble helt med jeg, skikkelig morsomt. Super blogg også btw ;D

Tina-Chiroptera

01.des.2010 kl.18:19

Mammaen din hadde helt klart en mer spennende dag enn meg.. Ikke det at jeg skulle ønske jeg satte meg i en annen persons urin.. men.. Nei.. Lar vær å fortsette på den..

Fjaser bare så du får flere kommentarer, og ikke vurdere nedleggelse den nærmeste tiden :D

bloggsafolk

01.des.2010 kl.18:31

Tina: Heheh, jeg er over gjennomsnittlig glad i fjas, så tommel opp!

Karen og Josefine

01.des.2010 kl.19:43

sv: Why, thank you :D

ANNIKA

01.des.2010 kl.20:38

Haha, høres ut som litt av en opplevelse:P

The Teller

01.des.2010 kl.20:41

Dette har jeg hørt før, så jeg har blitt sterkt anbefalt av en osloborger om å aldri sitte på trikken.

Faen - jeg tar bare taxy allikevel.

Wendys

01.des.2010 kl.22:26

sv: Hehe, rare folk ja. Må si jeg synes den hendelsen var noe spesiell. men ingenting overrasker ikke meg lenger igrunn...

PS: jeg visste det var flere som hatet slike kjoler enn meg! Jesss.

Speilvendt

01.des.2010 kl.23:55

hahhahahahahahah, dagens latter!! for ene besnærende historie. spesielt. eller egentlig ikke, blir ikke akkurat overraska over DUMME nordmenn. både urinerere og de stumme! fytti...

gleder meg til å se ditt bidrag, du ser jo ut til å være en kreativ person. spennende å se hva folk finner på :)

Freddyfrosk

02.des.2010 kl.00:03

SV: HAHAH!! KONGE!!!
Det skal jeg SÅ vurdere.

frittalende

02.des.2010 kl.04:06

Hjelpesmeg!! Noe så ukoselig :/ Jeg tar trikk masse selv i Oslo, og har aldri opplevd noe sånt før, men nå skal jeg sjekke det når jeg skal ta trikken fremover ;)

eigenarta

02.des.2010 kl.22:51

Haha, fantastisk. Folk finner på så mye rart.

/Det er jo noe jeg prøver å tenke selv også, men det hjelper sånn å få det fortalt fra noen andre. Så tusen takk. Det gjør godt.

Tone

03.des.2010 kl.07:18

Nordmenn er håpløse til tider, det er det hvertfall ikke tvil om!

Bingri

03.des.2010 kl.17:27

SV: MEHMEH, ILU!!!!!! thanku for suppoooorttt

Maren

04.des.2010 kl.21:40

Hyggelig å høre at noen liker det når jeg driter meg ut på internettet. Du er temmelig artig du også, selv om du sover lenge. (Det gjør jeg også, vanligvis.)

Skriv en ny kommentar

bloggsafolk

bloggsafolk

22, Oslo

Ambivalent eklektiker. Kontakt: bloggsafolk@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits
blog comments powered by Disqus