Little miss inkompetent.

Kjære bloggaroos, det er med stor glede jeg kan sette meg ned og blogge for dere nå i disse sene nattestimer, jeg skulle nemlig egentlig vært død! Død, I tell you, DØD! For at dette skal gi mening må jeg spole tilbake et par timer, til da jeg sto på jobb i min kjære lille bokbutikk. Jeg hadde fått en ny medarbeider, la oss for ordens skyld kalle henne little miss inkompetent.

Jeg er relativt ny i butikken sjæl, men jeg gjør da mitt beste. Det hjelper at jeg er glad i bøker, selvfølgelig, men noen ganger sliter jeg litt med kassesystemet osv. Det er greit. Prøver du, og gjør ditt beste, klager jeg ikke. Men i dag holdt jeg på å gå på veggen i ren frustrasjon! For det første bare satt hun bak kassa hele dagen og stirret ut i lufta. Vi har ikke akkurat en flom av kunder, men det er fortsatt mye som skal gjøres, og hvis noen ikke bidrar med noe må noen andre gjøre det. A.k.a meg. Jeg løp frem og tilbake hele dagen og sendte henne masse stygge blikk, men tror hun var for opptatt med å titte på sine egne hårtupper til å legge merke til det. Det var en kunde som spurte om jeg hadde lest en bok han lurte på å kjøpe, men det hadde jeg ikke så jeg spurte little miss inkompetent:

"Har du lest den?"

"HAHAHAH, lest? LEST? Jeg leser ikke bøker"

Hallo! Hvis du jobber i en bokhandel og ikke liker bøker, da er det faen meg hysj hysj. Jeg tror ikke hun gjør så mye annet heller, for den saks skyld. Jeg klaget på at jeg var litt sliten etter å ha jobbet 12 timer dagen før, og hun bare:

"Ja faen azzzzzzzzz, jeg veit hva du mener lizzom, det er så slitsomt å jobbe. Jeg jobber en hel dag i uka lizzom. Er helt utslitt lizzom. Pappa ser det på meg lizzom, så nå har han sagt at jeg trenger ikke jobbe, hvis jeg ikke vil lizzom"

(Jeg overdriver (nesten) ikke.)

Vi var de to siste til å dra fra jobben. Relativt slitsomt når det bare er jeg som gidder å gjøre noe. Anywho, vi låste butikken og gikk til utgangen. Jeg haltet litt etter å ha løpt hele dagen, og hun trippet avgårde. Klikk klakk. Men.. Er døra låst? Suspekt. Det skal den ikke være. Vi gikk til parkeringshuset, men mens vi nærmet oss utgangen gikk gitteret ned. Låst. Gikk tilbake til butikkinngangen. Låst! Det var oss to alene i et forlatt parkeringshus. Ingen biler. Lyset flakket av og på, og det virket som om de durte EKSTRA høyt. Dere vet sånn som de gjør på skrekkfilm, bzzzzz. Du kunne høre vanndråpene dryppe fra taket også - drypp drypp, ekko ekko. Vi fant ut at det eneste vi kunne gjøre, dog flaut, var å ringe vekterne og be dem komme å redde oss.

"Jeg har ikke penger på kortet" (Kjære little miss inkompetent, dette er faktisk 2011. Skaff deg et abbonement.)

"....jeg har ikke batteri......." (Husker IKKE hvem som har lånt mobilladeren min)

"....nå har jeg ikke dekning heller, den ble plutselig borte....."

Vi så på hverandre, og frykten lyste. Var vi virkelig HELT alene? Hello, hello, hello, Is there anybody out there? Seriøst, skulle jeg tilbringe en hel natt i et forlatt parkeringshus med HENNE? Jeg skjønner ikke hvorfor hun var så redd egentlig, jeg er nemlig fortreffelig selskap å ha hvis man plutselig befinner seg i en skrekkfilmsituasjon. Men JEG, hvordan skulle JEG overleve kvelden!? Jeg skjønte plutselig hvorfor det bare er idioter med i Paradise Hotel, alle de oppegående drukner seg etter den første kvelden. Det blir rett og slett for mye. Jeg synes til tider det er hysterisk morsomt å snakke med mennesker som tror at Hizbollah er en cookie, og at lavkonjunktur er en type low-cut jeans, men bare hvis man har muligheten til å rømme fra samtalen hvis nødvendig! IKKE hvis man er innestengt i et betongfengsel.

Jeg var på dette tidspunktet 100 % overbevist om at jeg var utvalgt til hovedrollen i en aaaltfor autentisk skrekkfilm.. Men, heldigvis, dukket det plutselig opp en reddende engel i form av en securitasvekter. Jeg vurderte å gifte meg med han, men han var sikkert ikke høyere enn 1.60 og det ville blitt altfor kleint på bryllupsbildene..

19 kommentarer

Synøve Jahr

04.jan.2011 kl.23:01

Hahahahha, så jævlig bra skrevet. Kjenner til det der med arbeidet, sucks bigtime!

Koselig stund i parkeringshuset, altså!

camkall

04.jan.2011 kl.23:34

SV I know! Å det er ikke ofte jeg griner av filmer, men etter noen triste episoder av Greys , har det kommet noen tårer dalende .. :S

Ha en fin kveld videre :)

Linn

05.jan.2011 kl.09:13

Hahahaha, nå fikk jeg en god start på dagen!:D

Om hun fortsetter å være inkmponetent, så får du jo bare kjefte litt på henne vet du. De som er av den typen hun er, er som regel også slik at de egentlig ikke lar kjeft gå innpå seg.

Wendys

05.jan.2011 kl.09:28

Hoho, fantastisk lesning som alltid :) Skjønner frustrasjonen din. Det er så altfor mange unge mennesker som har vanvittig dårlig arbeidsinnstilling. Og generelt lav sosial iq. Har man ikke hørt om mersalg og service? Dette er jo to svært viktige holdninger å ha i den stillingen.

Jeg jobbet forøvrig heltid på en MIX-kiosk et år. Det var kun jenter som jobbet der. Unge. Og flertallet også relativt dumme. Prøvde å sosialisere med ei ved å prate litt om en nyhet (verdens største nyhetssak - typ Tsunami eller lignende. Førstesidestoff over flere dager). "Det er jo forferdelig det som har skjedd. Er du ikke enig?" ........"Jeg schønner ikke hva du snakkær om jeg lizzom". Og hun var heller ikke interessert i å vite det heller. Det året var så fordummende at jeg ble skremt tilbake på skolebenken. Jeg kan ikke prate om sminke, hår og mote 24:7. No no. Trenger noe mer intellektuelt stimulerende. Yes :)

Elise

05.jan.2011 kl.18:06

HAHAHAHA!!! Nei huff, det var vel egentlig litt stygt å le av det.. Men det var bra morsomt skrevet! Men STAKKARS DEG! Huff! Sånne mennesker er..vell..Inkompetent er vel mer en dekkende nok.. Kondolerer!

Nathalie Dahl Naalsund

05.jan.2011 kl.18:26

: )

KhatF

05.jan.2011 kl.18:26

hahahah, jeg døde litt!

JJ

05.jan.2011 kl.18:52

Ta en titt innom bombonikk.blogg.no utrolig bra blogg :) verdt å titte innom :)
haha, genialt skrevet! Og forstår frustrasjonen, minnet litt om ei jeg selv jobbet med i sommer. Kjempe gøy!!

Og må si jeg hadde blitt helt hysterisk om jeg hadde blitt låst inne på den måten, uansett hvem jeg hadde blitt låst inne sammen med. selvom saken hadde ikke blitt bedre av å bli låst inne sammen med ei som er slik du beskriver her da!:P Godt du kom deg hjem i god behold, og slapp og tilbringe natten sammen med frøken inkompitent!;)

The Teller

06.jan.2011 kl.09:35

Satan, jeg vet hva jeg hadde gjort i den situasjonen. Siden jeg alltid går med kniv så kan du jo tenke deg resten... tji-hi

Lizzy

06.jan.2011 kl.21:25

Absolutt helt fantastisk skrevet!!! :o)) Klem fra Lizzy

bloggsafolk

07.jan.2011 kl.14:05

Lizzy: Takk!

The Teller

07.jan.2011 kl.14:14

Jeg går faktisk alltid rundt med sag, vinopptrekker også. Som du skjønner har jeg alltid en sprek lommekniv i veska :)

bloggsafolk

07.jan.2011 kl.14:16

The Teller: Aaah, sånn å forstå. Handy!

Xani

08.jan.2011 kl.00:20

Jævli bra skrevet! Glad det ikke var meg for å si det sånn! Satser på at neste uke blir bedre da;)

The Nam

08.jan.2011 kl.14:09

Haha, er så glad jeg poppa innom her via kommentar på bloggzen min. For etter dette innlegget elsker jeg deg.

Alexia

08.jan.2011 kl.16:55

Takk, du redda dagen min! *Ler*

Karo

09.jan.2011 kl.11:59

Hahaha :) Dette var bare fantastisk bra beskrevet!

Kjenner til problemet med folk som er på jobb, men som ikke jobber. Det eneste som hjelper er å bare si i fra.. "Se her, dette er arbeidsoppgavene dine, det skal du gjøre NÅ!" Man skal ikke få lønn for å studere hårtuppene sine og la andre jobbe seg halvt ihjel.

Jeg har møtt noen assisstenter på diverse jobber jeg har hatt (som sykepleier), og det er faktisk livsviktig at de også gjør noe, ellers kan pasientene dø, og du vil bli overarbeidet og utbrent og må være sykemeldt i 3 måneder, jepp. Du og skattebetalerne blir de store taperne, og unnasluntrerne blir number 1. <3 Derfor har jeg lært å si ifra.. Og jeg er nordnorsk, så ofte blir det ikke så.. veldig hyggelig.. for noen.. :p

Håper hun leser bloggen din ;)

Ha en fin dag, morsomme du :D

20.jan.2011 kl.20:09

Glad det ikke var meg,skjønner frustrasjonen din...

Skriv en ny kommentar

bloggsafolk

bloggsafolk

22, Oslo

Ambivalent eklektiker. Kontakt: bloggsafolk@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits
blog comments powered by Disqus