N to the S to the B

984748-1-1295623860777.jpg
Jeg er på vei hjem til Oslo, mitt Oslo, for å passe på min lillebror som ligger på isolat på ullevål. (Derav bildet i forrige innlegg.) MEN toget mitt er selvfølgelig forsinket. Buisness as usual altså.

"Toget er desverre innstillt frem til Moelv. Reisende må selv skaffe transport til Moelv."

Altså, hvordan i helvete kommer man seg til Moelv? Er dette noe NSB regner med at er allmennkunnskap? Bah. Beklager det dårlige humøret folkens, jeg har akkurat fått slaktet min idé til bacheloroppgave, så det ble litt for mye for meg gitt! Men så fikk jeg en baconpølse og da ble jeg happy-go-lucky igjen! Små gleder.

Edit:

NSB ass. Etter å ha stått rett opp og ned på togstasjonen i ca en time kom det endelig en buss som skulle ta oss til Moelv. Jeg forsøkte å se positivt på det, det er jo ikke hver dag en får sett Moelv! De har sikkert noe å by på de og, tenkte jeg. (Der tok jeg forresten feil, hvis man ser bort ifra et fint tre i en rundkjøring).

Jeg mener mennesker er anarkisk anlagt. Mitt grunnlag for å kunne fremsette sagt hypotese er observasjon på nært hold av folks reaksjon når perrongen er FULL av reisende og det blir satt opp EN buss for tog. EN. Førstemann til mølla, liksom. Jeg kastet inn bagen min og priset meg lykkelig for at jeg ikke hadde med meg like mye bagasje som jeg vanligvis har (jeg pleier å ha med meg ca et tonn med skittentøy hjem til mamma, denne gangen var det bare et halvt). Jeg kom meg endelig inn på bussen. Jeg er over middels opptatt av køetikette, noe som er sykt ubeleilig når man er den ENESTE i køen som bryr seg om slikt. Resten så ut som en gjeng 13-åringer som prøvde å bryte seg inn i Justin Bieber sin tour-buss. Jeg har ikke Bieber-fever så jeg ventet pent på tur. Det var faktisk bare en plass ledig da jeg kom inn i bussen, ved siden av en småfeit jente i ti-års alderen. Jeg hater den alderen. De er ikke søte lenger, men har heller ikke blitt nok menneske til at man kan snakke med dem. Typisk. Klager jeg for mye nå? Jeg føler meg berettiget. Hvis jeg informerer om at nevnt jente var forkjøla. og i tillegg så på barneTV på en laptop som var større enn henne selv skjønner dere meg kanskje bedre?

Apropos laptop. Jeg har sykt mye å gjøre for tiden og hadde regnet med å få gjort unna et par timers jobb på toget, men når vi endelig hadde kommet oss av gårde informerte bussjåføren om at vi skulle busse HELT til Oslo! Og laptopen min lå i bagen under bussen. Skrekk og gru. Jeg skulle sitte ved siden av det prepubertale monsteret i flere timer, uten egen underholdning. Nevnte jeg at det ikke var en ENESTE annen ledig plass? Vi kjørte til Moelv for å plukke opp noen flere, og jeg gledet meg til å se hvordan de hadde tenkt å løse problemet med for mange rumper og for få seter.. Men når vi ankom Moelv fikk vi beskjed om at vi skulle over på toget allikevel. Javel, ambivalens much? Ut av bussen, KLATRE over skinnegangen (for det er visst sånn de gjør det i Moelv) og inn på toget.

"Hei og velkommen til NSB og til dette toget som skal ta dere med til Oslo. Jeg regner med at alle er glade for å få oppgradert billetten fra buss til tog."

Hvis han prøvde å være morsom fungerte det ikke nevneverdig godt. Folk var IKKE glade. Bortsett fra meg da, for jeg ville mye heller sitte alene i et dobbeltsete med dataen min enn på den overfylte bussen. Jeg satte meg godt til rette på stillevognen for å slippe flere irritasjonsmomenter. Den gang ei! Trodde dere det var over nå? Neeeeida. Døra inn til vognen var nemlig ødelagt, og smalt opp og igjen hele tiden. Det ble for mye for meg, og jeg måtte flytte meg. Igjen. Gikk gjennom HELE toget før jeg fant et sete som var ledig som vendte riktig vei. Har dere sett de togene i utlandet hvor du kan dytte på seteryggen og velge hvilken vei du skal sitte? Årets tips til NSB.

Nå sitter jeg nå hvertfall her, i en vogn fra forrige århundre hvor vi blir kastet frem og tilbake i setene. Skal innrømme at det har en viss underholdningsverdi. Lurer på om vi kommer oss helt til Oslo. Hva tror dere?

12 kommentarer

Ensjel

21.jan.2011 kl.16:38

Liker godt bloggen din, fortsett!! Pleier å følge med ;) Ta en titt på min, og se om den interesserer deg; www.ensjel.blogg.no

Sinte Gerd

21.jan.2011 kl.18:41

Slutt å kommenter på hver jævla blogg, din dritt. Dette var rettet mot "ensjel". Blogginnehaver må gjerne fortsette det gode arbeidet.

bloggsafolk

21.jan.2011 kl.18:51

Sinte Gerd: Haha, trodde det var meg du siktet til jeg! Skvatt litt, trodde jeg hadde fått min førte sinte kommentar. Men det har jeg fortsatt til gode!

josefine

21.jan.2011 kl.19:09

Joda, dere gjør det :D

karen

21.jan.2011 kl.20:01

SV

Såå koselig å høre,og i like måte til deg,liker bloggen din:)

Wendys

21.jan.2011 kl.20:41

Hahaha, snakk om en svært lite hyggelig opplevelse. Jeg sier bare lykke til videre på reisen. Når en er så langt på bunnen kan det jo tross alt bare gå en vei: nemlig opp. Eller som en kamerat av meg måtte si til dette utsagnet: Joda, om man ikke fortsetter å stampe rundt på bunnen slik at avgrunnen gir etter og at det da går enda lenger ned. Og jeg trodde _jeg_ var pessimist!

Linn

22.jan.2011 kl.19:14

Hehe, det er alltid så gøy med slike reiser. De reisene hvor ingenting går akkurat slik som du vil, og den minste ting til slutt ender opp med å irritere deg.

Føler forresten veldig med deg når det kommer til nabosetet ditt på bussen. Jeg foretrekker gamle damer framfor barn i den alderen:p

Eirin

23.jan.2011 kl.12:22

haha :D

sv: http://eirinsae.blogg.no/1286624884_bloggvenner_se_hit.html

Maria.

23.jan.2011 kl.15:38

NSB på sitt beste! Haha. Tog slår dog buss når som helst.

Alexia

25.jan.2011 kl.13:10

hhehe, dagens latter!

men spent jeg nå, kom du deg fram?

Silje

25.jan.2011 kl.19:22

Hahahah, ser det sånn for meg!! du skriver levende.

bloggsafolk

30.jan.2011 kl.23:33

Wendys: Heheh, det var godt sagt! Selvom det også var slightly deprimerende.

Skriv en ny kommentar

bloggsafolk

bloggsafolk

22, Oslo

Ambivalent eklektiker. Kontakt: bloggsafolk@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits
blog comments powered by Disqus