I'll take you to the candyshop

Gjett hva!

Nei, seriøst.. Gjett hva. Jeg kan fortelle i neste innlegg. I mellomtiden kan dere gjette.

Nå sitter jeg på skolen og koser meg med en Smash, mens jeg ler av alle som ikke vil ha en bit fordi: "nyttårsforsett, du vet". Som om det liksom er en legitim grunn. Selv ikke på barneskolen, da folk hadde godterilov, skjønte jeg hvorfor man overholdt det.

I'll take you to the candy shop
I'll let you lick the lollipop

Nei takk du! Godterilov!

Mens jeg nyter min sjokolade med god samvittighet sitter jeg også og følger med på en samtale på nabobordet. Det er ikke akkurat mange på skolen nå som klokka nærmer seg 20, så til mitt forsvar er det faktisk ganske vanskelig å unngå å høre hva de snakker om. Greit, jeg ville nok sniklyttet selvom det hadde vært vanskelig å høre hva de sier også, det er ikke det, men nå har jeg hvertfall en unnskyldning. Samtalen, som egentlig er en monolog fra guttens side, dreier seg om verdier i det norske samfunnet. Hvordan Norge rett og slett er bedre enn alle andre, og hvordan religion er djevelens verk. (Tror ikke han innså ironien i sitt eget utsagn). Det er så sykt tydelig at alt gutten vil er å rive med seg jenta inn på nærmeste do og have his way with her. Hvisduskjønnerhvajegmener. Greia er bare at jenta sitter der sjokkert med knall runde øyne og hijaben på snei. Han burde kanskje valgt et annet samtaleemne.

Jeg har egentlig ikke noe konstruktivt å komme med i dag, jeg ville bare titte innom og informere om at jeg kom meg hjem til slutt. På tross av, og ikke på grunn av, NSB. Jeg hadde en kjempehyggelig helg med 50-50 skolearbeid og kos. På vei tilbake igjen etter helgen måtte jeg sitte FEIL VEI. Jeg satte meg i kafevogna istede, og endte på en eller annen mystisk måte opp i dyp samtale med en afghaner. Koselig kar. Vi snakket om Maria Amelie og innvandringspolitikk. Hvor mange av dere slutter å lese bloggen min hvis jeg sier at jeg synes det var riktig å utvise henne? Hvis ønskelig kan jeg utdype.

Forøvrig irriterer jeg meg for tiden grenseløst over folk som omtaler seg selv i tredjeperson. Det er jo en ganske etablert sannhet at det er teit å SNAKKE om seg selv i tredjeperson. Men folkens: Det er like teit å SKRIVE om seg selv i tredje person (les: statusoppdateringer på facebook). Don't do it. Det var alt jeg hadde å komme med i dag.

14 kommentarer

25.jan.2011 kl.19:53

hahahah, hadde jeg visst hvilken skole du gikk på ville jeg kommet løpende for å overhøre resten av den samtalen

mythologein

25.jan.2011 kl.20:53

Med hijaben på snei ja... hmm, kunne vært en interessant samtale å overhøre. Nåvel, jeg er vel innom her med andre hensikter enn småprat. Jeg har kikket litt rundt etter flybilletter til Israel/Palestina og sjekket hotellpriser, uten å bli noe særlig klokere. Men så kom jeg til å tenke på deg, siden du snakket om at du hadde vært der en gang i tiden. Har du noe hjelpsom info å komme med angående hvilke flyselskap som flyr dit, og evt. billige hoteller? Mvh. fattig student med ønske om litt mer spenning i hverdagen. Heeei!

Wendys

25.jan.2011 kl.21:09

Om jeg skal påpeke én ting ved bloggen din som irriterer meg, må det være bakgrunnen. Mønsteret forstyrrer teksten, men jeg bare markerer den altså, så funker det ;)

Du får ingen stygg kommentar over Amelie-saken. Norsk lov er norsk lov uansett hvordan folk ser på det, og så videre. Jeg bare håper endelig vg oppdaterer overskriftene sine en dag uten hennes navn en eneste gang på siden. Forøvrig burde kanskje han fyren ved siden av revurdert samtaleemne. Kanskje sangen "If I only had a brain" fra The wizard of oz spinner rundt i underbevisstheten hans.

Susanne Isaksen ♥

25.jan.2011 kl.21:28

Hahhaa.. Jeg satt megselv det nyttårsforsettet å være sunnere, men altså det går ikke så bra...

Sofsen

26.jan.2011 kl.16:24

"Nei, seriøst.. Gjett hva. Jeg kan fortelle i neste innlegg. I mellomtiden kan dere gjette." Haha. Jeg gjetter at det ikke er noe i det hele tatt.

karen

26.jan.2011 kl.23:48

Hehehhe veldig bra:)

The Teller

27.jan.2011 kl.18:03

Enig - regler må følges. Men de bør kanskje tittes litt på? Jeg er så lei navnet til Ameli nå at jeg spyr.

Linn

28.jan.2011 kl.01:51

Haha, enig med Sofsen. Jeg gjetter også på at det ikke er noe;)

Du må gjerne utdype deg angående Maria Amelie ja. Jeg selv har egentlig ikke gjort meg en egen stor formening om saken. Jeg synes synd på henne, men samtidig tenker jeg det skal være likt for alle. Okei, så hadde jeg en egen mening, bare ikke så stor og brautende som enkelte andre mennesker jeg kjenner:p

Thorbjørn

30.jan.2011 kl.18:11

Artig blogg. Men du, for oss gamle og svaksynte så er det litt tungt å lese med den bakgrunnen der. Gjør den i det minste litt blassere/lysere så det blir bedre kontrast mot skriften. :)

bloggsafolk

30.jan.2011 kl.18:35

Thorbjørn: Takker, håper det ble bedre nå. Bra dere sier fra!

bloggsafolk

30.jan.2011 kl.22:52

mythologein:

Nå ble jeg nesten misunnelig merker jeg! Jeg vil også nedover igjen. Forelsket meg i området. Når det kommer til fly tror jeg det vanligvis er Czech Airlines som har de billigste billettene. Som regel med en mellomlanding i Praha. Da jeg dro nedover hadde vi en 6 timer eller noe sånnt å slå ihjel i Praha, så vi tok Taxi inn i byen og spiste middag. Det fungerte kjempegreit. Prisen er avhengig av når du drar selvfølgelig, men tror jeg betalte mellom 2500 og 3000.

Jeg vil anbefale deg å ha base i Jerusalem hvis du ikke er der så lenge. Der er det masse å se og gjøre, samtidig som det er trygt. Jeg bodde på Jaffa Gate Hostel, og anbefaler det! Man kan velge å bare kjøpe en madrass og sove på taket. Det er en helt sinnsyk opplevelse å legge seg til å sove med utsikt over hele byen, og templer og moskeer overalt. Jeg sov et par netter på taket, og så bodde vi på et rom resten av oppholdet. Jeg sover veldig dårlig, så jeg trengte en seng rett og slett. Men mange av de andre sa at de sov bedre på taket enn på rommet, blant annet pga frisk luft osv.

Si fra hvis de skal nedover, så kan jeg komme med tips til ting du burde se og gjøre!

bloggsafolk

30.jan.2011 kl.22:52

Anonym: Neste gang kan jeg si fra i god tid!

Alexia

31.jan.2011 kl.14:12

Må si meg enig med Linn over her, likt skal være likt, men syns synd på Maria Amelie. Bare grusomt lei av å lese om henne.

Og så liker jeg mennesker som kan se nyanser - og ikke skjærer alle over en kam! Viktige ting du tar opp med religion og fordommer.

RagnaRock

01.feb.2011 kl.22:14

Nyttårsforsetter er vel til for å brytes? Forøvrig tror jeg heller at du får en ny leser pga uttalelsen din om Maria Amelie. :P Er så drittlei av saken der nå.

"RagnaRock har vondt i foten sin."

Skriv en ny kommentar

bloggsafolk

bloggsafolk

22, Oslo

Ambivalent eklektiker. Kontakt: bloggsafolk@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits
blog comments powered by Disqus