For the love of Karpe

Jeg har alltid likt musikken til Karpe Diem, og mange av sangene deres er høyt oppe på spillelista mi. Men jeg har aldri vært på konsert med dem, jeg har aldri kjøpt en cd og jeg har aldri googlet dem. Norsk hip hop er generelt ikke noe jeg vier spesielt mye tid. Det var derfor helt tilfeldig at jeg endte opp med å se intervjuet der gutta snakker om den nye låta si - tusen tegninger. Men hjelpes, så rørt jeg ble! Så da måtte jeg jo nesten dele musikkvideoen med dere.

Dette er en VIKTIG låt. Det har så mye å si at vi har stemmer i det norske samfunnet som tar opp de tabubelagte emnene og viktige tingene, som vi kanskje ikke tenker over at er tabu engang. Jeg er som dere kanskje vet født og oppvokst i Oslo, og har venner med alle mulige slags bakgrunner. Selv nå som jeg har flytta på bygda endte jeg opp med å bo med en somalier, en fra Sri Lanka og en nordlending. Mange fokuserer gjerne på at vi "er jo så forskjellige". Jeg ser ikke den. Vi er like gamle, og er alle studenter i samme by. Det irriterer meg grenseløst at andre ofte velger å fokuserer på ulikhetene fremfor likhetene. Jeg er jo selvfølgelig enig i at det noen ganger er litt vel store kulturforskjeller på en nordmann og en nordlending, men jeg diskriminerer da ikke av den grunn.

Jeg holder for tiden på med å skrive en bacheloroppgave om en ekstremislamistisk gruppe ved navn Hizb ut-Tahrir. I den anledning legger jeg mer enn noen gang før merke til hvor ødeleggende mye av mediedekkningen av slike grupper er for det flerkulturelle samfunnet i Norge - som jeg er stolt av å være en del av. Enkelte avisartikler får det nesten til å høres ut som om denne gruppens ekstreme meninger er noe som har bred støtte blandt muslimer i Norge. Jeg blir skremt av å tenke på at enkelte ender opp med å tro på dette, fordi de leste det i avisa. Fordommer fordummer.

Stemmen til Karpe er en viktig kontrast. Dagens oppfordring er derfor å ta dere tid til å høre på sangen, og faktisk legge merke til det de synger. Det er nemlig en sang med et budskap, så her holder det ikke å grynte litt mens man beveger på leppene og later som om man kan teksten..

11 kommentarer

Marte

31.jan.2011 kl.18:55

liker sangen, liker videoen :) Blogg sa folk hehe, snakker vi inspirasjon fra ut i vår hage? Oslo losen :P

Anna Maria

31.jan.2011 kl.18:55

Elsker denne sangen, er så utrolig dyp !

kristina og Malene

31.jan.2011 kl.18:58

Kul blogg sjekke disse to bloggene ? : www.lillesweety.blogg.no og www.sssweeeety.blogg.no ?

Det er konkurranse på begge : )

Ingeborg Gulla

31.jan.2011 kl.19:00

fin blogg

btwjuni

31.jan.2011 kl.20:12

Fin sang :)
Utrolig fin sang, digger karpe!

Foresten er en nordlending også en nordmann, og i dette tilfellet tror jeg ikke du var så heldig med akkurat den feilen.

Linn

01.feb.2011 kl.18:05

Jeg forelsket meg i den sangen der allerede første gang jeg hørte den <3

Jeg har veldig lyst til å engasjere meg i ting akkurat nå, men jeg er for sliten, så du får nøye deg med en enkel kommentar i dag :p

SV: Kjøttkakene ble utrolig gode! De beste hittil:p

Og det er forresten veldig viktig med moralsk støtte! Jeg pleier å bidra med det når det kommer til husarbeid ;)

Jeg er veldig enig med deg i det du sier om Maria Amelie-saken. Jeg tror veldig mange har reagert så sterkt fordi man kom på en måte nærmere henne enn man gjør mange andre som blir sendt ut av landet. Hun fikk et ansikt, og da var det lettere å forholde seg til henne på en måte.

Julie

05.feb.2011 kl.12:44

:)

Linn

06.feb.2011 kl.20:52

SV:

Tusen takk! Alltid gøy å få tilbakemeldinger på det man gjør, i alle fall artikler!

De gikk dessverre ikke videre. Synd egentlig, MGP kunne trengt noe nytt :)

btwjuni

07.feb.2011 kl.15:28

SV: Hehe , np;)

Malene Høie

09.feb.2011 kl.21:40

Kjempe fin sang ^^

Skriv en ny kommentar

bloggsafolk

bloggsafolk

22, Oslo

Ambivalent eklektiker. Kontakt: bloggsafolk@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits
blog comments powered by Disqus