Kaos i Kairo

Egypt er så SPENNENDE! Jeg sitter klistret til TVen døgnet rundt. Jeg tok faktisk toget i flere timer, for å kunne bo hjemme i helga. KUN fordi foreldrene mine har en stor tv, og jeg har null tv. OK, jeg måtte hjem på tirsdag uansett, for å trekke ei tann, men kom ekstra tidlig for å kunne følge opprørene 24/7.

Hvis dere mot formodning ikke vet hva jeg snakker om, hvis dere for eksempel bor under en stein eller inni en rosa boble, er det altså denne sjarmerende herremannen alt bunner i:

 

Snasen. Kort oppsummert: han er ikke så poppis. Du ser det på'n tilogmed. Ikke akkurat glimt i øyet! Så da gjør man sånn:14. januar i år gikk Ben Ali av i Tunisia etter opptøyer der. Han kom seg gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen med noe jeg bare må anta at var en sviende bot, pga. bagasjeovervekt. Gullbarrer er ikke lette, nemlig. Hvordan ståa er i Tunisia nå aner jeg egentlig ikke. Journalistene rapporterer jo som kjent i flokk, så da opptøyene i Egypt begynte å overgå de i Tunisia rømte alle over grensa.Vips, så var Tunisia glemt. Jeg tror ikke det samme kommer til å skje med Egypt, for det er ingen tvil om hvilken enorm historisk seier dette er, men hvem vet. Det er mange arabiske ledere som skjelver i kjortlene nå, og hvis et nytt opprør oppstår et annet sted hopper nok journalistene fort videre. Det verste som kan skje nå er at et potensiellt like undertrykkende regime kupper makten. Allà Iran etter revolusjonen i 1979. Der ble også et vestlig støttet regime kastet pga. systematiske menneskerettighetsbrudd ovenfor egne borgere. Etter et år med heftige diskusjoner rundt hvem som skulle overta, fikk Ayatollah Khomeini makten. Han hadde folkets støtte. I dag, mer enn 30 år senere, har Herr Khomeini fortsatt makten, og Iran er ikke akkurat kjent som et land hvor ytringsfriheten og demokratiet råder.

Men Ayatollah er happy da. Han bare: Hei hei hei, ro ned folkens. Jeg vet best.Mens folket bareJa, det kan man jo lure på. Jeg har en litt dårlig følelse i magen om at dette kan skje i Egypt også. Jeg håper selvfølgelig ikke det, og tror vel egentlig heller ikke at Egypterne nå ville godtatt en slik utvikling, men bare minner om at det var det man sa om Iran også. Det blir spennende å følge utviklingen videre, om det er noen andre land som også klarer å mobilisere seg på denne måten. Det skal jo faktisk ikke så mye til som man skulle tro. I egypt startet det med en liten kompisgjeng som samlet seg på Tahrir plassen, og plutselig hadde de fått selskap av et par til.

Det må forresten være irriterende å stå under flagget. Det har jeg tenkt på før og, men da gjerne i forbindelse med idrettsarrangementer.

"Hvordan var det å se alle menneskene samlet på den måten!?"

"...Eeh, jeg så bare undersiden av flagget jeg..."

Hva tror dere kommer til å skje videre? Er dere like pessimistiske av natur som meg? I nærmeste fremtid skal jeg imidlertid skyve skepsisen til side og feire sammen med Egypterne, og kose meg med bilder som dette:Jeg er en sucker for revolusjon.

4 kommentarer

Satirespot

12.feb.2011 kl.15:01

Haha, veldig bra! Har lurt på det der med å stå under flagg selv :) Forøvrig er jeg såklart tilhenger av å alltid se på saker med pessimistiske øyne, og heller bli positivt overrasket. Alternativet blir å våkne glad som en lerke, dra opp VG og starte opp tårekanalene ved neste destruktive innlegg om Egypt. Ikke rart det finnes mange deprimerte i verden når alle skal være så himla positive :)

mythologein

12.feb.2011 kl.17:40

Jeg er muligens -for- optimistisk. Spennende å få "oppleve" en revolusjon, leve i historieboka, osv. osv. Håper for all del det går rette veien, disse kravene er veldig viktige for folks ve og vel! Om noen skulle forsøke et statskupp, så tror jeg ikke folket hadde latt være å protestere, - med mindre de faktisk hadde fått innfridd alle kravene.

Synøve Jahr

14.feb.2011 kl.15:39

Du æ'kke så ille verst å skrive, frøken. Liker'e! Egyptgreia er spennende, men samtidig føler jeg at vi blir litt.... OVERmatet. Forsidene på nettavisene viser tre ulike saker om... det samme, bare skrevet litt om. I'll rather have a sum up in the end of the day, liksom.

//ha'kke så mye å blogge om, gitt! Forslag?

Anna Kathrine Eltvik

17.feb.2011 kl.10:43

Meget godt innlegg!

Skriv en ny kommentar

bloggsafolk

bloggsafolk

22, Oslo

Ambivalent eklektiker. Kontakt: bloggsafolk@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits
blog comments powered by Disqus