Kongenes løve Vs. Løvenes konge.

Jeg var tidvis et kravstort barn. Jeg var visst snill og hjelpsom også, men jeg visste hva jeg ville ha, foråsiresånn. Etter å ha grått, ledd og snørret meg gjennom løvenes konge gikk jeg inn i en serdeles dyp depresjon, hva 6åringer angår. (Jeg har fått med meg at det er poppis å være deprimert hvis man blogger, så da fikk jeg sneket inn det på min blogg og.)

Hvordan skulle jeg komme meg videre i livet UTEN Simba? Stakkars mamma og pappa. Tålmodige sjeler.

"Du skal ikke gå ut og leke litt med vennene dine da..? Bare litt? Kanskje?"

"NÆHÆI. For Simba leker ikke han, tenk. For faren hans er DØD han, tenk."

Så. Skjedde. Mirakelet.

Uten at noen andre hadde fått det med seg fortalte mamma at det hadde kommet en OPPFØLGER. Og at hun hadde KJØPT DEN! Jeg forstår hvis noen nå synes det blir litt vel mye Caps Lock, men jeg merker at min barndoms iver kommer snikende på. Pappa og jeg LØP ned til videosjappa og leide en VHS spiller. For kids, sånn gjorde man det på 90-tallet. Herregud jeg husker det fortsatt. Jeg satt klar ved spilleren. Kykkelikokos var på tv, og jeg gadd ikke synge med engang. Da er det alvor.

Dette er hva jeg fikk:

Hvis dere mot formodning skulle trenge en referanseramme, er det sånn her det EGENTLIG skal se ut:

Jadda. Man skulle kanskje tro at jeg ble skeptisk av tittelen, men nei. Eller av filmomtalen:

"Den gamle løvekongen skytes mens hans tre barn ser på. det er i virkeligheten en hevn fra Tigeren, som vil være jungelens sjef. Løveungen Simba føler at tigeren er hans fiende. Simba og hans to brødre adopteres av ulvene, som fra før har oppfostret gutten Mowgli. I starten er Simba mest opptatt av å leke - og å lære jungelens dyr å kjenne... Og snart lærer han også hva "den sjette sans" er for noe..."

Uten å røpe for mye kan jeg nevne at hverken Simbas brødre, Mowgli eller den sjette sans blir nevnt i selve filmen. Men Bambi er med da. Skal ikke kimse av Bambi. Baloo, Snipp og Snapp gjør også en opptreden. Man kan vel tillate seg å si at det definitivt var snakk om en lavbudsjettversjon som fant sin vei inn i min etterhvert omfattende VHS-samling. Allow me to demonstrate:

Men altså.. Jeg ELSKET den. What's not to love?

"Du Bambi, du sover utenfor. Dådyr og ulver må jo ikke sove sammen, ikke sant?"

"Eh, jeg vet jo godt det da men... Jeg vil jo gjerne... Eeh..."

Jeg dævver.

Jeg husker fortsatt hvor sjalu alle var fordi jeg var den eneste som hadde klart å få tak i oppfølgeren til Løvenes Konge. Hele FIRE år før den egentlig skulle komme ut. Jeg var den ubestridte kongen av blokka i mange ÅR.

Den dag i dag sitter jeg igjen med mange spørsmål. MANGE spørsmål. Først og fremst hva slags syre de puttet i barnematen på 90-tallet.

8 kommentarer

Celine

22.feb.2011 kl.12:20

ååe, den filmen er så søt

Linn Marit

22.feb.2011 kl.13:39

Haha, nå kastet jeg nettopp bort nesten 22 minutter av dagen min. Jeg husker jeg hadde en slik film av Snøhvit eller noe. Men jeg fikk den før jeg så Disneys versjon, så jeg var jo hellig overbevist om at det var verdens beste film!:p

The Teller

22.feb.2011 kl.19:05

Tegnefilm er tegnefilm. Jeg var altetende når jeg var liten. Nå er jeg litt mer kresen, men det er faen ikke mye. Jeg har f. eks akkurat skaffet meg omtrent alle episodene av TOM & JERRY!!!! Fy faen. Animert til jeg dør.

mythologein

26.feb.2011 kl.11:02

Jøss...hadde helt glemt at man leide vhs-spillerne på 90-tallet.. Men når du sier det så popper det opp en masse minner om alt oppstyret, når en skulle se film den gang. Nå følte jeg meg nesten litt gammel..

Jeg har også en erklæring å komme med:

Jeg er mythologein, jeg er 20 år og jeg har aldri sett løvenes konge - eller oppfølgeren for den del.

Thorbjørn

27.feb.2011 kl.20:46

Hoho. Min strategi er å ikke tenke for mye på ting som skjedde i barndommen. Man ble skadet nok der og da, det blir bare verre av å tenke på det.

Alexia

28.feb.2011 kl.15:16

hehe. Det der var jo bare søtt.

Men jeg var barn på 70- og tidlig 80-tall.

De jeg husker best er Pompel og Pilt, Romlingane og Colargol- av barne-tv altså. Video var jo ikke noe vi så på- var det oppfunnet?

Du burde google de der, er det rart vi er blitt som vi er blitt sier jeg bare.

Storm

16.apr.2011 kl.18:51

Holy diver! Dubbingen er så hårreisende at selv et fjærkre ville mistet pelsen.

Jeeez...

bloggsafolk

18.apr.2011 kl.18:44

Storm:Haha, I knows!

Skriv en ny kommentar

bloggsafolk

bloggsafolk

22, Oslo

Ambivalent eklektiker. Kontakt: bloggsafolk@gmail.com Twitter: bloggsafolk

Kategorier

Arkiv

hits
blog comments powered by Disqus