Hva me'ræ sjæl?

FERDIG MED EKSAMEN! Sånn. Måtte bare si det. Nå har jeg bare tre igjen, før jeg er den stolte innehaver av en bachelorgrad. Klapp på skuldern. Dette betyr at jeg helst snart må finne ut hva jeg vil bruke livet mitt til. Forrige helg dro jeg ut en tur for å få fylla ut av systemet før eksamensperioden. På vei hjem fra byen tok jeg.. eh.. følge med en fyr (let's leave it at that). Også spurte han meg:

"Hvordan type jente er du egentlig?"

Det var selvfølgelig et altfor komplisert spørsmål for meg å svare på, særlig så sent på kvelden. Så jeg kastet en snøball på ham og sa at jeg var en ninja. Men jeg har tenkt på det i ettertid, hvordan type jente er egentlig jeg?

Jeg skal snart ut i verden igjen. Jeg er veldig glad i å reise, og har tidligere bodd et år både i Latin Amerika (hola cerveza, liksom) og i Oceania. Jeg vet ikke HELT hvor turen går denne gangen, men det finner jeg forhåpentligvis ut av før jeg står på Gardermoen. Før var jeg litt alene om å dra på disse eventyrene mine, men nå er det jo gått sport i å finne seg sjæl, så det er snart ikke mer plass på hostelene rundt om i verden.  Jeg vil også gjerne finne meg selv, men jeg finner liksom ikke ut av hvor jeg hører hjemme. Jeg er DEFINITIVT ikke klar for familieliv enda. Så mye vet jeg. En dag vil jeg gjerne løpe rundt på en blomstereng med mann og barn (for i min boble er det bare det man gjør som småbarnsforeldre), men frem til det?

Det virker som om alle rundt meg enten har, eller er på jakt etter, å finne seg selv. Og hvis man ikke klarer det, hvis man ikke passer inn i en kategori eller en stereotypi er man liksom ikke en fullkommen person. Jeg har alltid vært veldig sikker på meg selv, kanskje ikke like selvsikker, men fornøyd med meg og mitt. Nå, i en alder av 22 år, opplever jeg for første gang en slags.. tenåringsrebelje? Midtlivskrise? Selv ikke her passer jeg inn i en bås. Altså, det er ikke det at jeg er spesielt utagerende på noen måte. At jeg er i rebell mot samfunnets normer og båser eller noe sånt. Jeg spiller etter reglene, og gjør sjelden noe som støter andre. Jeg er litt sporty, litt politisk opptatt, litt flink på skolen, litt sosial, litt mange venner og litt pen (fuck janteloven). Jeg har aldri stått frem som noe prakteksemplar, men heller aldri vært den som ble valgt sist på trening eller fikk dårligst karakter. Jeg er i det hele tatt hårreisende normal. Men jeg finner meg faen ikke!

Og tro meg, jeg har lett. Jeg har lett etter meg selv på Blitz og på Møllers, med ansiktet dypt nede i den tolvte halvliteren. Jeg har lett på en strand på Cuba med blomster i håret og en gitar i armene. Jeg har lett intenst både på lesesalen og i slalombakken. Jeg har lett blandt hasjselgerne i Lisboa og blandt kirkebenkene i den lokale menigheten. Jeg har levd som en surfeboms i Australia, og jeg har lett etter meg selv på diverse båtmesser. Jeg har til og med lett dansende på en bardisk på diverse fjortissteder iført rosa pumps (not my proudest moment). Jeg trives liksom overalt, men jeg føler aldri at det er helt MEG.

Så til alle dere som sier at jeg snart må finne meg sjæl: Jeg kommer faen ikke på noen flere steder å lete!Er ikke den neonoransje strikken kledelig?

Btw, nå søkte jeg akkurat jobb i Bangladesh. Kanskje jeg finner meg der! Mamma synes ikke det var like kult.

12 kommentarer

Alexandra

15.mar.2011 kl.20:33

deilig å være ferdig med eksamen da! :D

matriark

15.mar.2011 kl.20:43

dra ut i verden - lev livet i nuet - kos deg - og ikke sress med å finne deg selv...nymotens uttrykk det der :-))) virker på meg som om du er veldig reflektert!!! Lykke til med ferden!!!

16.mar.2011 kl.10:59

Det samme problemet har jeg, liker meg liksom overalt og får til det meste sånn litt. Kanskje du/vi er overalt? :)

The Teller

16.mar.2011 kl.13:28

Carpe diem - så går resten av seg sjæl.

Dette med å finne seg sjæl har jeg aldri helt skjønt.

Alexia

16.mar.2011 kl.14:30

Jeg har heller ennå ikke funnet meg sjøl...men fortsett å leite, og gi beskjed om du fant deg!

Thorbjørn

16.mar.2011 kl.15:29

Stakkars mamma og pappa.

Når det gjelder å finne seg selv: Du er jo rett der (skaff deg et speil).

Folk forandrer seg hele tiden, det finnes ikke en bås eller mal du vil passe i hele livet. Så du må nesten forsøke å foreta de valg som til enhver tid gir deg mest på kort OG lang sikt. Dermed er du både impulsiv og gjennomtenkt. Kjempelett! :)

Linn

17.mar.2011 kl.15:47

Jeg lurer litt på hvor jeg selv er, så en dag skal nok jeg også prøve å finne meg. Jeg gidder bare ikke helt ennå, for jeg har det nemlig fint slik som ting er nå ;)

Synøve Jahr

18.mar.2011 kl.09:38

Gratulerer med overstått eksamen! Kan ikke vente til jeg er ferdig selv..

Oh, så var det å finne seg selv, da. Kunne vi ikke bare fått et skrevet på et kort, utdelt ved fødselen? "Du skal være omtenksom, snill. ikke stemme FrP, like dyr og fjellturer, jobbe som sykepleier og være opptatt av verdenssamdunnet?". Eller noe sånt.

I en alder av snart nitten har jeg rett og slett ikke peiling på hvor jeg passer best inn, hva jeg vil, hvor jeg vil eller hva jeg passer til. Etter tre år med å være the good girl som går realfag, er det eneste jeg vet at jeg IKKE vet. Jeg skal gå på folkehøgskole og satser på at det er mi greie og jeg finner mer ut om hvem jeg selv er og hva jeg vil videre...og that's about it..

bloggsafolk

18.mar.2011 kl.22:15

Linn: Jeg har det også veldig bra egentlig, så tror konklusjonen er at jeg slår meg til ro med tingenes tilstand:) Så får vi heller dra på leting litt senere i livet!

bloggsafolk

18.mar.2011 kl.22:16

matriark:Godt poeng, det er en veldig ny (og vestlig) greie. Kanskje det ikke er så viktig å klare å definere seg selv, så lenge man er fornøyd med den man er!

Kathleen

25.mar.2011 kl.18:10

Hehe, kjenne meg igjen der du! E søren ikkje lett å finne seg sjøl. Må innrømme eg ikkje har lett fullt like grundig som du, sia eg stort sett har holdt meg på vestlandet liksom, men lett har eg likevel...og enden på visa e at eg lure på om eg e shizofren. Eller en slags cameleon som tilpasse seg sine omgivelsa. Hmm.

karen

12.apr.2011 kl.20:42

Gratulerer med eksamen!Jeg syns du skal reise rundt og kose deg maks,man tenker klarere etter en lang reise:) Veldig bra skrevet,som vanlig.

Skriv en ny kommentar

bloggsafolk

bloggsafolk

22, Oslo

Ambivalent eklektiker. Kontakt: bloggsafolk@gmail.com Twitter: bloggsafolk

Kategorier

Arkiv

hits
blog comments powered by Disqus